Hier lees je wat anderen schreven over Hitler: leven en dood van een dictator van James Cross Giblin
Onderaan kan je zelf commentaar geven

Op 30 mei 2010 schreef Florian Jonniaux:
  James Cross Giblin neemt je in dit boek helemaal mee in de gedachtengang van de meest beruchte dictator: Adolf Hitler. Hij vertelt op een gestructureerde manier hoe Hitler opgroeide in een nogal moeilijke thuissituatie, hoe hij Duitsland in wereldoorlog I diende, en hoe hij door z'n frustratie op zijn fundamentalistische ideeŽn kwam. Maar niet alleen dat negatieve komt terug, ook de oorspronkelijk goed bedoelde ideeŽn uit 'Mein Kampf' worden duidelijk weergeven. Hij beschrijft ook op een zeer indringende manier de verschillende feiten (die eigenlijk achteraf gezien vermeden konden worden) die tot de hoogtepunten van de Nazi-Partij leidden. Zijn goedgekozen citaten, de interessante anekdotes en de prachtige afbeeldingen uit 'The Library of Congress' en 'The National Archives' maken er een boeiend geheel van. Het boek is makkelijk te begrijpen en geeft toch de gruwelijke feiten voor en tijdens 's werelds bloederigste oorlog ooit, weer. Een zinvol einde is altijd belangrijk en dat vind je hier ook zeker terug. Hitler's dood wordt besproken en men probeert de mogelijke gevolgen op te sommen moest Hitler er beter/slechter zijn uitgekomen. Dit boek van Giblin is een echte aanrader voor wie van non- fictie boeken houdt en de waarheid onder ogen durft komen!

Op 23 oktober 2006 schreef tobit:
  Tof, maar soms wat te uitgebreid. Wel lezen!!!

Op 20 oktober 2006 schreef jimmy:
  ik denk dat het wel een mooi boek is. ik heb het boek van hitlers gevangenissen gelezen, heel mooi. ik ben nu op zoek naar dit boek maar raad het iedereen het aan.

Op 07 september 2005 schreef camille:
  ik ben geintreseerd in de tweede wereld oorlog vooral hoe hitler en de personen erond leefden in de tijd van armoede

Op 03 februari 2005 schreef els:
  goed boek

Op 17 januari 2005 schreef Katrien:
  Dit boek is een echte aanrader, ik heb al heel wat bij geleerd over Hitler zelf en zijn aanhangers. Dus voor iedereen, echt zeker lezen!

Op 10 juni 2004 schreef Verfaillie:
  als wereldoorlog II fanaat vind ik dat dit boek verplichte lektuur moet zijn voor alle leerlingen. want : there is no future without past

Op 19 mei 2004 schreef <<<<<<>>>>>>>>>:
  Ik vind het een tof boek dat heel interessant is, iedereen zou het gewoon moeten lezen!!!

Je naam:
Je e-mailadres:
Je commentaar:
Neem de cijfers uit de figuur over

Vernieuw figuur