3navi.png


Hier lees je wat anderen schreven over Komt een vrouw bij de dokter van Kluun
Onderaan kan je zelf commentaar geven

Op 07 oktober 2013 schreef Wienke Ceulemans:
  Het boek gaat over Carmen (36), Luna (3) en Stijn. Ze hebben een schat van een dochter, de perfecte job, vrienden in overvloed en wonen in het hartje van Amsterdam. Alles veranderd wanneer Carmen op een dag naar de dokter gaat. Er wordt vastgesteld dat ze een terminale ziekte heeft: borstkanker. Dit is één van de redenen waarom ik dit boek wou lezen, het is realistisch en het kan iedereen overkomen. Ondanks hun ongeluk, hun verdriet en de pijn proberen ze nog van het leven te genieten. Het boek is met humor geschreven, je hebt heel tristige momenten maar daarnaast heb je ook momenten waar je moet lachen. Zo is één van de tristige momenten wanneer Carmen de pijn niet meer aankan. Ze beslist om voor euthanasie te gaan. Ze sterft tussen haar vrienden, familie en anderen mensen die ze lief heeft. Dat zijn de aangrijpende momenten van het verhaal. Je maakt alles mee vanuit het standpunt ik-verteller. Dat maakt het boek veel interessanter want je maakt elke moment mee en je weet niet minder of meer dan Stijn. Dit boek was dus zeker de moeite waard.

Op 26 maart 2013 schreef Louise De Prins:
  Ik ben blij dat ik dit boek gelezen heb, het is mooi geschreven. Het onderwerp is heel realistisch, borstkanker kan iedereen overkomen. Dit maakt het verhaal zo angstaanjagend geloofwaardig. Het is triest maar ook ontroerend. Het lezen van dit boek heeft me een andere kijk op borstkanker gegeven. Gelukkig is er voldoende humor in het boek verwerkt, anders zou het volgens mij moeilijk zijn om uit te lezen. Het is leuk dat het boek vanuit de ik-verteller geschreven is, op deze manier maak je elke moment van dicht bij mee. Doordat de gevoelens en gedachten van de verteller, de man van de vrouw met borstkanker, nauwkeurig zijn uitgeschreven, snap ik zijn handelingen beter. Bovendien maakt de vaak grove en grappige gedachtegang van de verteller het verhaal boeiender en minder triest. “Komt een vrouw bij de dokter” is zeker de moeite om te lezen omdat het zo ontroerend, realistisch en grappig is.

Op 15 november 2012 schreef Lyne:
  Ik vond het een heel leuk boek. Het was best wel zielig. Ik heb het boek met veel tranen gelezen, maar het was echt wel mooi!

Op 06 november 2012 schreef eva:
  Het is een super mooi boek met een geweldig verhaal. Ik heb de film ook gezien, die vond ik ook goed. Het boek neemt je helemaal mee en is erg aangrijpend.

Op 25 oktober 2012 schreef Gert-Jan De Clercq:
  Ik vond het een mooi boek, het heeft mij geboeid maar ik vond het lastig om hem volledig uit te lezen, dit zal wel aan mij zelf liggen. Het boek heeft mij geboeid omdat het over een onrustwekkend thema gaat, namelijk borstkanker of een ongeneselijke ziekte. Meer en meer vrouwen krijgen hier mee te maken net als Carmen. Ik vind dat er over dit onderwerp meer moet gesproken worden. Er waren soms grove uitspraken in het boek. Het was een triestig boek met wel grappige momenten. De titel vind ik ook heel goed gekozen: “Komt een vrouw bij de dokter” omdat Carmen bij de dokter komt en dan krijgt ze te horen dat ze borstkanker heeft. Doordat ze geen goede diagnose kreeg heeft het verhaal een ganse omslag gekregen in het leven van Carmen en Stijn. Door de drastische verandering heeft hij een ziekelijke angst om monogaam te zijn en gaat hij continu vreemd. Het verhaal begint in het ziekenhuis, waar Carmen en Stijn constateren dat Carmen borstkanker heeft. Het boek doorloopt het volledige ziekteproces van de diagnose tot de dood van Carmen. Het proces neemt 3 jaar in beslag dit is de vertelde tijd, Carmen sterft in 2001. Het boek is een autobiografie waarin je alles ziet vanuit het standpunt van de schrijver, hij zelf is Stijn (de ik-verteller). Dus we zien alles vanuit het standpunt van Stijn. Het is een meelevend perspectief voor de lezer. Ik vind de zaak heel triestig voor Luna, het dochtertje van Stijn en Carmen. Ze heeft dikwijls veel medelijden met haar moeder. Ze weet wel wat er mis is maar beseft niet wat er juist zal gebeuren met haar mama. Persoonlijk vond ik de film beter dan het boek. Maar dit komt vooral omdat ik een film veel beter kan volgen. Het is natuurlijk wel leuk als je de film al gezien hebt en daarna het boek leest dan kun je de verschillen en de gelijkenissen naast elkaar leggen. Op basis van dit argument heb ik ook voor dit boek gekozen uit onze opgegeven boekenlijst. Ik heb het eerste boek nu gelezen en heb vernomen dat er een vervolg is uitgekomen "De weduwnaar". Ik denk dat dit het tweede boek wordt op mijn lijst omdat ik benieuwd ben hoe Stijn omgaat met de dood van zijn vrouw en hoe hij alles zal overbrengen naar zijn dochtertje. Besluit: voor mensen die graag lezen en houden van een aangrijpende roman met wat humor, choquerende uitspraken en de film al hebben gezien is dit een zeer leuk en boeiend boek.

Op 22 juli 2010 schreef Fieke Van der Gucht:
  Grappig en triest tegelijk. En best grof ook!

Op 05 januari 2009 schreef Elsje Knor:
  Ik noem het geen leuk boek, we hebben het hier wel over kanker. Ik wil het eerder een heel goed boek noemen. Moet je gelezen hebben.

Op 09 april 2008 schreef Christa Lok:
  Een erg leuk boek om te lezen, grote deels autobiografisch en dat maakt het boek zo leuk! Ik kan niet wachten op het vervolg.

Je naam:
Je e-mailadres:
Je commentaar:
Neem de cijfers uit de figuur over

Vernieuw figuur