Hier lees je wat anderen schreven over Morgen toen de oorlog begon van John Marsden
Onderaan kan je zelf commentaar geven

Op 29 november 2013 schreef Robbe:
  Dag beste deelgenoten in de literatuur. Ik ben robbe en heb dit boek met genot gelezen. Dit boek was naar mijn mening niet meteen het beste boek ooit geschreven. Het kan aan mijn leeftijd liggen, maar hoogst waarschijnlijk heeft het te maken met het feit dat ik eerder van science fiction houd. Toch heeft het boek een goede, stevige verhaallijn die makkelijk te volgen is, waardoor het verhaal zeer vlot gelezen kan worden. Verder worden veel emoties sterk en goed weergegeven en dit is niet meteen waar ik op te wachten sta als ik een boek lees. De cliffhanger in verband met de aankomst van Kevin en Carrie was ook mooi geplaatst en zorgt ervoor dat je meteen kan beginnen lezen in het tweede deel van deze lange serie uit Australië. Ik wens jullie allen nog veel leesplezier! Oh, voor ik het vergeet, als jehet boek gaat halen in de bib, neem dan meteen ook de volgende 3 delen mee zodat je nagels de nachten overleven. Had iemand dat maar aan mij verteld. ;)

Op 24 november 2013 schreef Robbe:
  Dit boek was naar mijn mening niet meteen het beste boek ooit geschreven. Het kan aan mijn leeftijd liggen, maar hoogst waarschijnlijk heeft het te maken met het feit dat ik eerder van science fiction houd. Toch heeft het boek een goede, stevige verhaallijn die makkelijk te volgen is, waardoor het verhaal zeer vlot gelezen kan worden. Verder worden veel emoties goed weergegeven en dit is niet meteen waar ik op te wachten sta als ik een boek lees. De cliffhanger in verband met de aankomst van Kevin en Carrie was ook mooi geplaatst en zorgt ervoor dat je meteen kan beginnen lezen in het tweede deel van deze lange serie uit Australië. Ik wens jullie allen nog veel leesplezier!

Op 16 oktober 2013 schreef brent van ham:
  Ik heb het boek gelezen en zou graag de vervolgen ook lezen. Het is zo een spannend boek.

Op 20 januari 2010 schreef Tuur Hawinkel:
  Ik heb al de boeken gelezen in 2-3 maanden. Een aanrader aan iedereen.

Op 20 januari 2010 schreef Tuur Hawinkel:
  Deze boeken zijn echt geniaal.

Op 11 januari 2010 schreef fien:
  Na dit mooie boek, zeker verder lezen... De volgende delen zijn zeker even goed!!

Op 03 september 2009 schreef thomas punani:
  Ik heb dit boek verslonden in een paar jaren .. zo spannend was het.

Op 15 februari 2009 schreef ian hollevoet:
  Ik geef toe van mijzelf dat ik totaal geen boekenfanaat ben maar dit boek is in totaal 320 pagina’s en ik heb het zeer graag gelezen. Het had het effect wanneer je begon te lezen dat je niet keek naar de paginanummers of hoeveel bladzijden dat je al gelezen had, wat ik normaal altijd doe.

Op 05 september 2008 schreef mathijs:
  ik vind deze boeken prachtig heb ze zelf ook al meer of 1 keer gelezen

Op 22 februari 2007 schreef Jolien Vanbrabant:
  Ik vind dit echt een heel mooi en aangrijpend verhaal. Ik heb de hele reeks gelezen en vond ze stuk voor stuk echt goed. Ze lezen ook zeer vlot. Dus degene die dit leest, deze reeks is een echte aanrader. ;-)

Op 15 januari 2007 schreef kirsten:
  Een super boek! Normaal hou ik niet van oorlogsboeken.Want het gaat altijd over concentratiekampen en onderduiken. Maar dit is dus eens wat anders! Echt spannend en de personages zijn vet goed uitgewerkt. Als ik naar de manier van schrijven kijk vind ik dat John Marsden het erg goed doet. Ik wou dat ik zo goed kon schrijven:P

Op 02 november 2006 schreef Anthony Costa:
  Dit boek is zeer spannend en boeiend om te lezen! Je kanje goed inleven in de personages en het verhaal spoort je aan om niet te stoppen met lezen. Een echte aanrader!

Op 03 oktober 2006 schreef fabian:
  zalig boek!!! spanning, liefde...

Op 18 september 2006 schreef Brecht:
  Mijn eerste indruk over het boek dat ik gekozen heb is nogal redelijk tegenvallend, maar het is een verhaal dat heel makkelijk leest, dus de stijl van het boek bevalt me wel. Ik denk dat het vervolg van het boek spannender zal worden, dus ik zal zeker niet met tegenzin beginnen lezen aan dit boek. Het is wel een erg emotioneel boek en daar hou ik niet zo van en wordt te veel rond de pot gedraaid.

Op 03 november 2005 schreef Astrid Loedeman:
  Het is wel vreemd, het boek draait een en al om de oorlog, maar als je leest voel je dat er zo veel meer diepte in dit boek zit dan alleen maar aanslagen enzo. De vriendschap enz die in dit boek naar voor komt is echt aangrijpend. Mijn complimenten Marsden.

Op 28 september 2005 schreef alana:
  Al heb ik slechts een paar bladzijden gelezen lijkt het mij alvast een prachtig boek. Het leest zeer vlot, en goed om je in de personages in te leven. Ik kan dan ook niet wachten tot ik tijd heb om het boek uit te lezen.

Op 29 juni 2005 schreef eveline:
  ik heb al de delen gelezen en zijn allemaal super. het zijn de mooiste boeken die ik ooit gelezen heb over oorlog. Een echte aanrader!!

Op 22 oktober 2004 schreef cedric amand:
  het is het beste oorlogboek dat ik ooit heb gelezen en die 4 andere delen zijn ook heel erg goed

Op 21 oktober 2004 schreef Kelly:
  Ik vind het echt een mooi en ontroend boek. Het was echt gemakkelijk om je in de personages in te leven omdat het zo goed geschreven is. Ik heb de andere delen ook gelezen en die waren ook heel mooi. Zeker een aanrader dus!!

Op 24 september 2004 schreef Sadotte:
  Dit is echt een prachtig boek dat op geen enkel moment verveelt! Spannend en indringend... Een boek dat je moet gelezen hebben! Ikzelf ga nu beginnen in deel 2.

Op 23 mei 2004 schreef frodo:
  saai en langdradig boek!

Op 09 mei 2004 schreef elise:
  ik vond het echt een superleuk en spannend boek. Als je het eerste deel hebt gelezen moet je zeker de andere 6 boeken lezen. Echt een aanrader voor als je op vakantie gaat of als het buiten regent. ik heb alle boeken in 1 week uitgelezen!

Op 25 maart 2004 schreef Pol de jos:
  Een heel mooi boek met veel afwisseling. Toppie hoor...

Op 21 februari 2004 schreef pascale:
  gewoon een zalig boek om te lezen! Zo spannend van het begin tot het einde! En de andere delen zijn net zo goed! Echt een fantastische reeks!!! AANRADER!

Op 06 februari 2004 schreef Davinia:
  Absolute aanrader voor wie van oorlogsboeken,spanning,liefde en vriendschap houdt... :) zeker lezen!! ik heb elk deel minstens 3 keer gelezen :)

Op 31 januari 2004 schreef sofie:
  echt een heel goed boek jammer dat ik alleen niet weet hoe de volgende delen heten want ik wil ze zeker lezen!

Op 05 januari 2004 schreef an:
  het begin van een reeks. schitterend gewoon, het boek zuigt je in een wereld van vriendschap, onzekerheid en in zekere zin geweld. het heeft een grote indruk op me nagelaten, net als de andere delen trouwens. magnifiek. LEZEN!

Op 27 december 2003 schreef amber:
  Ik heb ook erg van dit boek genoten. Ik kreeg zelf helemaal zin om ook wat moedigs en nuttigs te gaan doen in plaats van een beetje voor de tv te zitten. Helaas kan dat dit er nog niet van komen omdat er natuurlijk 7 delen zijn! groetjes amber

Op 19 december 2003 schreef aimée:
  Van dit boek heb ik echt genoten. Het verveelt geen moment. Ik heb alle andere boeken van de reeks dan ook gelezen en ik vond ze allemaal even mooi. Dit boek is alles wat een goed boek zijn moet! groet Aimée

Op 19 oktober 2003 schreef Hayo:
  ik vond het echt een geweldig boek en ik vond het jammer toen ik hem uit had gelezen.. nu moet ik de andere delen ook gaan lezen :-)

Op 16 september 2003 schreef hermien:
  het is een prachtig boek dat ik graag gelezen heb. Het was dan ook ik één keer uit. Ik het heb al de volgende delen gelezen. ik hoop dat er je evenveel plezier aan zal beleven als ik had. Een tip: probeer je in het personage in te leven.

Je naam:
Je e-mailadres:
Je commentaar:
Neem de cijfers uit de figuur over

Vernieuw figuur