Stichting Lezen presenteert  
   
De Weddenschap
was een leesbevorderingscampagne van Stichting Lezen Vlaanderen voor 15-plussers uit het beroeps- en technisch onderwijs. Drie Bekende Vlamingen daagden hen uit om drie boeken te lezen op zes maanden tijd. Het project liep vier schooljaren, van 2009 tot en met 2013.

Wil je zelf een eigen versie van De Weddenschap organiseren in je school? Wil je tips om aarzelende lezers boeken te helpen kiezen die bij hen passen? Wil je weten hoe je leesplezier bij technisch moeilijke lezers kan stimuleren? Dan helpt de didactische handleiding bij het project je verder. Je vindt ze hier.
over

Els B. over Menuet van Louis Paul Boon: ''Menuet' schetst het heel intrigerende beeld van drie mensen die zo verschillend zijn van elkaar en toch moeten proberen samen te leven. Het fijne aan dit boek is, dat het verhaal verteld wordt vanuit drie verschillende vertelperspectieven. Hierdoor krijg je telkens weer een andere kijk op het gebeuren. Zo lijkt 'de vrouw' in het begin een erg koudbloedig persoon, maar wanneer je haar kant van het verhaal te lezen krijgt, blijkt ze helemaal niet zo gevoelloos. Ik vond het boek zeer geslaagd.'

 


 
De Weddenschap is een project van Stichting Lezen. Stichting Lezen staat onder de Hoge Bescherming van
H.K.H. Prinses Mathilde en wordt gesubsidieerd door de Vlaamse Overheid.